Stickning är konst. Det finns de som designar riktig fina plagg och det finns de som stickar finnt enligt beskrivning.

Några vill hänga upp Mona Lisa tavlan i sitt hem, andra nöjer sig med mindre kända tavlor. De som vill utvecklas inom konstmåleri eller tycker att det är spännande, avslapnande och roligt målar igen och igen den originala Da Vinci tavlan. 

Det är likadant med stickning. Många som tycker om a sticka. Det är en avslapnande och rolig hobby och det värmer att sticka sådant som någon annan blir glad för. 

De som stickar genom Knitted for You är inte stickningens Da Vinci-s men de älskar att sticka. Knitted for You's stickare netvärk är öppet för alla. Det kan vara din granne som stickar åt dig. Vi förmedlar ditt behov till en stickare. Vi ger denne stöd i utförande och betalar för ett värdefullt arbete. Ett arbete som värmer för det görs med fina garn, för att det görs som hobby och för att det görs direkt åt dig, enligt dina önskemål. 

Visa är duktiga på flätor och kluriga mönster andra är duktiga i att sticka med flera färger. 

Knitted for You står för att våra plagg verkligen ska uppfylla dina önskemål på storlek, model, färg och kvalitet. 
De som stickar idag älskar att sticka och/eller virka. Alla har vanliga jobb och gör det här på sin fritid. 
 
Här är några av kvinnorna som vi gärna vänder oss med en ny beställning. 
Krisztina Duzs
Krisztina är en underbar stickare. Hon klurar ut mycket på egen hand och hon är duktig på att följa beskrivningar också. Hon stickar såväl med flera färger som med en färg. Hon har stickat mestadel av våra isländska och flerfärgade tröjor. Hon vågar fråga när något är oklart och hon föreslår annat om hon tycker att det blir bättre på ett annat sätt. 
 
Stickaren Csilla Kiss.
 
Csilla Kiss
"Jag stickar varje dag vinter och sommar. Jag stickar gärna efter mönster eller skapar egna mönster. Jag gillar utmaningar och det får gärna vara något utmanande.”

 

Csilla är 39 år gammal och bor i Ungern. Hon är jätteduktig på flätor och stickar exakt storlek med olika enfärgade mönster. Hon jobbar som ekonom och stickar på alla lediga stunder.

 

Gabi Kasza 
"Med hjälp av min mormor stickade jag min första scarf vid 6 -7 års ålder”. 

 

Gabi är 47 år, utbildad ekonom och har ett stort intresse för hantverk.

Hon stickar till hela familjen och är en av våra snabbaste stickare. Hon är duktig på sticktekniker och vill gärna utvecklas och lära nytt.


 

Bori W. Kovács 

Har över 40 års erfarenhet av stickning. Drev garnaffär i centrala Budapest och har jobbat för Ungerns största sticktidning Pulli. Idag är hon pensionerad och stickar för Knitted For You.

Alla som vill är välkommen att vara med i Knitted for You sticknetvärk. Vi finns för att stödja och lyfta kvinnor som är duktiga på hantverk. Vi visar vad som behövs och de tar på sig ett projekt när de har möjlighet att sticka. 
Vi testar kvinnorna med ett första test projekt för att se vart deras stickning tecknik ligger. Därefter får de tillgång till de beställningar som passar den nivån som de är på. 
På detta sätt står Knitted for You för hållbara kläder som skapas på ett socialt stödjande sätt. Fair trade. 


Facebook Google LinkedIn Pinterest Twitter